Индустрија вести

Предности на тефлонски прачка

2018-05-29

PTFErod е еден вид материјал Формиран одмувла притискање, паста екструзија или екструдер на клип, тефлонски прачка се користи за обработка во дихтунзи, заптивки и подмачкување материјали кои работат во корозивни медиуми, и електрични изолациски делови кои се користат на различни фреквенции.

Постојат два вида тефлонски прачка, притисни прачки и украсени прачки. Меѓу познатата пластика, тефлонски има најдобра хемиска отпорност и диелектрични својства, и може да се користи на температури од -180 ° C до + 260 ° C. , И со најнизок фрикционен ефект, главно применлив за некои долги производи и нестандардни механички делови: заптивки, дихтунзи, прстенест материјал, плоча за носење, седиште, изолација, индустрија за отпорност на корозија, механички делови, облога, нафта и гас и така натаму.


Примена на PTFE прачки

Хемикалии: Може да се користи како антикорозивни материјали, може да создаде различни аанти-корозивни делови, како што се цевки, вентили, пумпи и фитинзи за цевки. Може да се произведе захемиска опрема, облоги и премази за реактори, дестилациски кули и опрема за корозија.

Механички: може да се користат како самоподмачкувачки лежишта, клипни прстени, маслени заптивки и заптивки. Самата подмачкување го намалува абењето и топлината на машината и ја намалува потрошувачката на енергија.

Електрични и електронски аспекти: главно се користат за производство на разни жици и кабли, електроди од батерии, сепаратори за батерии, печатени плочки и наскоро.

Медицински материјал: Може да се користи како материјал од разни медицински инструменти и медицински материјали со користење на неговите отпорни на топлина, отпорни на вода и не-токсични својства. Првите вклучуваат стерилни филтри, beakers, artificialheart-белите дробови уреди, а вториот, како што се вештачки крвни садови, срце, андезог. Широко се користи како запечатувачки материјал и материјал за полнење.

Carbon Fiber Filled PTFE RodGlass Filled PTFE Rod60% Bronze filled PTFE Rod

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept