Индустрија вести

Вовед во предностите на хидрауличните заптивки

2018-06-12
Хидраулични заптивки во примената, можеме да видиме некои од неговите предности се очигледни, за предностите на хидрауличните заптивки, следново ви даваме краток вовед.

Предност 1: Мал коефициент на триење, со цел да се избегнат или намалат негативните појави, како што е нискиот притисок на хидрауличната опрема, а коефициентот на триење е многу стабилен.

Втората предност е тоа што има добри перформанси на запечатување и не истекува или запечатува прстен во суровата работна средина како што се висок притисок и висока температура.

Предност 3: Таа има добра компатибилност и може да спречи отекување, растворање или растреперување и стврднување на долгорочното потопување во хидраулично масло.

Се разбира, предностите на хидрауличните заптивки се повеќе од овие. Покрај овие предности, хидрауличните заптивки имаат и други предности и предности. За повеќе информации, ве молиме продолжете да обрнувате внимание на нашата веб-страница.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept