Индустрија вести

Дали знаете за воведувањето на плута гумен лист?

2018-07-16
Губната плута е направена од избор на фини плутани гранули со разни нитрилни гуми и други помошни материјали. Гумени плута има поголема компресија и еластичност од обичната плута и е одличен материјал за запечатување.

Производот е докажан со експерименти дека има многу добар анти-вибрациски ефект при употреба, лесен за употреба и безбеден; и нетоксични, без мирис, без загадување и не-стареење; може да биде отпорна на абење, отпорна на влага, отпорна на масло и разредена киселина. Под надворешно опкружување промени на температурата, влажноста, притисокот и сончевата светлина, воздухот, мразот, итн, не се деформира, не се влошува и има стабилни перформанси. Тоа е нов тип високо квалитетен статички заптив и материјал за заптивање под услови на низок и среден притисок.

Може да се користи како машина за заптивање за да се одолее на нафта, киселина и алкали, притисок и висока температура. Како бришач кој е отпорен на абење, се користи за подвижни ленти и перничиња за сопирачки, итн. Има добра отпорност на абење. Гумени плута, исто така, може да се користи за шок, апсорпција на шок и звучна изолација.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept